Kertakäyttöaterimet ovat yleisesti käytettyjä ruokailuvälineitä, jotka on tarkoitettu käytettäviksi kerran ja hävitettäviksi sen jälkeen. Kuitenkin kestävät kertakäyttöaterimet tarjoavat ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisille muovisille aterimille.
Puinen aterinsetti, joka sisältää puun kahvilusikan, haarukan ja veitsen, on suosittu vaihtoehto kestäville kertakäyttöaterimille. Puinen kahvilusikka tarjoaa miellyttävän tuntuman ruokaillessa ja se voidaan hävittää kompostoitavana materiaalina. Puinen haarukka ja veitsi ovat myös hyviä vaihtoehtoja muovisille vastineilleen.
Kestävät kertakäyttö-aterinsetit tarjoavat monikäyttöisiä vaihtoehtoja. Monikäyttöinen veitsi voi toimia niin leikkurina kuin levittimenakin. Monikäyttöinen haarukka taas voi olla hyvä apuväline niin salaatin syömisen kuin pastan sekoittamisenkin kannalta. Monikäyttöinen kahvilusikka sopii erityisesti juomien sekoittamiseen ja nauttimiseen.
Kestämättömien muovisten kertakäyttöaterimien aiheuttama ympäristökuormitus on merkittävä. Kestävät kertakäyttöaterimet tarjoavat vastuullisen vaihtoehdon, joka vähentää muovijätteen määrää ja edistää kestävää kehitystä.